Hondentrimsalon "Accent" 

 

Start Even voorstellen Algemen Info Specifieke Info leuke verhaaltjes Fotogalary Prijslijst Verkoop contact

SPECIFIEKE INFORMATIE OVER DIVERSE TRIMBEURTEN

 

Elke individuele hondenvacht heeft zo zijn eigen verzorging nodig.

Hieronder vindt u een overzicht van verschillende trimbehandelingen.

wassenontwollenscherenknippenplukkenalgemeen

Wassen:

Elke hond kan uiteraard wel eens worden gewassen. Voor verschillende vachten wordt gebruik gemaakt van diverse shampoos, zoals b.v. blauwshampoo voor witte vachten, teershampoo voor plukvachten, medicinale shampoo voor de honden met huidproblemen, universele shampoo voor de normale vachten en parasitaire shampoo tegen vlooien e.a. parasieten. Bij een trimbeurt wordt de hond ook altijd standaard gewassen.

Ontwollen

Hierbij wordt de loslatende ondervacht van de hond met een ontwolkam uit de vacht gekamd. Dit kan de hond helpen door zijn ruiperiode te komen en voorkomt dat de onderwol voor klitten kan zorgen, ontwollen kan al dan niet in combinatie met een wasbeurt.

Scheren

Bij honden die een model hebben met veel variatie tussen  kort en lang haar zoals b.v. bij poedels, honden die klitten hebben tot op de huid of honden die de baas graag kort heeft wordt gebruik gemaakt van een tondeuse om de hond te scheren. scheren is mogelijk in verschillende lengtes, afhankelijk van de vacht van de hond. Een tondeuse werkt als het ware hetzelfde als een schaar omdat de messen (bladen) van de tondeuse het haar als het ware doorsnijd. De hond word na het scheren gewassen en gefhnd en vervolgens nageschoren en geknipt voor een net resultaat.

Knippen en Effileren

Knippen en effileren is het met de schaar korter maken en in model knippen van de vacht. Poedels kunnen d.m.v. knippen heel gevarieerde modellen krijgen. Met de effileerschaar wordt uitgedund en ingekort waarbij een natuurlijk effect wordt verkregen. De hond wordt vr het knippen grondig gewassen, gedroogd en gekamd, zodat hij netjes in model kan worden gebracht.

Plukken

Honden met een plukvacht moeten "plukrijp" zijn alvorens zij kunnen worden geplukt. De langere plukvacht laat dan vrij makkelijk los, Zodat de kortere ondervacht overblijft. Het beste kunt u de hond minimaal 3 weken vr het plukken niet meer wassen. dit zou n.l. de vacht te zacht maken waardoor plukken haast onmogelijk wordt. de hond wordt n het plukken met een speciale shampoo gewassen en daarna wordt de hond verder in model gebracht.

Algemeen

Bij elke afspraak in de trimsalon  worden de nagels, oortjes, en huid van de hond gecontroleerd. indien nodig en als de hond het toelaat worden nagels geknipt en oortjes uitgeplukt. Als wij verder bij uw hond eigenaardigheden ontdekken zullen wij u daarvan uiteraard op de hoogte brengen.

 

This website is made by H.Erkeland,

E-mail:Webmaster@hondentrimsalonaccent.nl